Την... κάτω βόλτα έχει πάρει η δημοτικότητα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά και από την ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύει την Πέμπτη η εφημερίδα Haaretz.

Ειδικότερα, το 60% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τις επιδόσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, τη στιγμή που μόλις το 31% δήλωσε ικανοποιημένο.


Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο που καταγράφει ο Νετανιάχου από την έναρξη της δεύτερης θητείας του στην πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 2009 και δείχνει μια πτώση της δημοτικότητας κατά 10% μέσα σε ένα μήνα.

Δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα είχε ήδη δείξει πτώση 11% του ποσοστού αυτών που ενέκριναν την πολιτική του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιούβαλ Στάινιτς έχει την υποστήριξη του 19% των Ισραηλινών, ενώ ποσοστό 67% δηλώνει δυσαρεστημένο με την πολιτική του.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Dialog διεξήχθη μετά την ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων λιτότητας που πλήττουν τον σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων, με την αύξηση κατά μια μονάδα του ποσοστού του ΦΠΑ στο 17% και του φόρου επί των εισοδημάτων.