current views are: 1

2 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση15:43

Συνάντηση Γιουνκέρ με την κόρη της Γιούλια Τιμοσένκο

Συνάντηση είχε η Γεβγκένια Τιμοσένκο, κόρη της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Δημοσίευση 15:43’
αρθρο-newpost

Συνάντηση είχε η Γεβγκένια Τιμοσένκο, κόρη της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Συνάντηση είχε η Γεβγκένια Τιμοσένκο, κόρη της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Σύμφωνα με δηλώσεις της Γεβγκένια Τιμοσένκο ο κ. Γιουνκέρ στηρίζει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα της. «Χαίρομαι που η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου υποστηρίζει την υπόθεση των πολιτικών κρατουμένων και της μητέρας μου. Ο κ. Γιούνκερ στηρίζει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι Γερμανοί γιατροί ζητούν να είναι ήρεμη στις επόμενες οκτώ εβδομάδες, αλλά οι αρχές δεν την αφήνουν ήσυχη», ανέφερε ακόμα, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς θέλει να «αποκλείσει τους πολιτικούς αντιπάλους του από τις εκλογές του Οκτωβρίου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup και Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις.

Η Γεβγκένια Τιμοσένκο περιοδεύει στην Ευρώπη εδώ και αρκετούς μήνες για να ευαισθητοποιήσει τις κυβερνήσεις για την κατάσταση της μητέρας της, πρώην ηγερίας της επανάστασης του 2004, που έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση εξουσίας.


σχετικα αρθρα