Πιέσεις από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες καταγγέλλει ο δισεκατομμυριούχος Αλεξάντρ Λεμπέντεφ δηλώνοντας σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη χώρα. «Δεν έχω άλλη διέξοδο. Δεν είναι πια δυνατό να συνεχίσω έτσι. Διεξάγεται εναντίον μου μια καλά οργανωμένη επιχείρηση. Δεν μιλώ για το Κρεμλίνο, μιλώ για τους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Λεμπέντεφ σε συνέντευξή του στη Διαδικτυακή εφημερίδα Gazeta.ru, ενώ σημειώνεται ότι κατέχει την εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaia Gazeta.

Ο δισεκατομμυριούχος επικρίνει έντονα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και δεν κρύβει την υποστήριξή του προς τον δικηγόρο και μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Ο Λεμπέντεφ, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια από το περιοδικό Forbes, πρόσθεσε ότι δεν είναι αισιόδοξος όσον αφορά την προοπτική να καταφέρει να πουλήσει την περιουσία του στη Ρωσία.

Ιδιοκτήτης πολλών αγγλικών εφημερίδων, περιλαμβανομένης και της «The Independent» και πρώην πράκτορας της KGB ο Λεμπέντεφ έκανε την περιουσία του στον νεοπαγή ιδιωτικό τραπεζικό τομέα τη δεκαετία του 1990.