Σε παραίτηση με απόφαση του Συμβουλίου Εφέσεων, εξαναγκάζονται τρία μέλη της Αστυνομίας Κύπρου. Πρόκειται για αστυνομικούς που εμπλέκονταν στην υπόθεση ξυλοδαρμού δύο φοιτητών, το 2005, στη Λευκωσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, "σχετικά με την υπόθεση που αφορούσε τον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών, που διαπράχθηκε το 2005, στη Λευκωσία, υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν δέκα μέλη της Αστυνομίας, ο αρμόδιος Βοηθός Αρχηγός άσκησε έφεση για την ποινή που τους είχε επιβληθεί, θεωρώντας την ως ανεπαρκή".

"Το Συμβούλιο Εφέσεων", προστίθεται στην ανακοίνωση, "μετά από ακρόαση και αφού άκουσε τις δύο πλευρές, εξέδωσε σήμερα, 3 Αυγούστου, την απόφασή του".

Με βάση λοιπόν την απόφαση, κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο αποφάσισε τον εξαναγκασμό σε παραίτηση τριών μελών της Αστυνομίας, αφού κρίθηκε ότι είχαν το μεγαλύτερο βαθμό ευθύνης και συμμετοχής στο περιστατικό.

Σε άλλα τέσσερα μέλη της Αστυνομίας που επίσης συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, το Συμβούλιο Εφέσεων αύξησε την ποινή που τους είχε επιβληθεί, επιβάλλοντάς τους την αναβολή της επιβολής της ετήσιας προσαύξησης επί δύο έτη.

Για τα υπόλοιπα τρία μέλη, το Συμβούλιο έκρινε ότι η ποινή, που τους επιβλήθηκε, δεν ήταν έκδηλα ανεπαρκής, επικυρώνοντας την.

Πηγή: sigmalive.gr