Τουλάχιστον 25 μέλη μιας πολιτοφυλακής που έχουν σχηματίσει φυλές στη νότια Υεμένη σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν βομβιστής - καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί στην διάρκεια μιας κηδείας σε ένα χωριό βόρεια της πόλης Τζάαρ, είπαν αξιωματούχοι και ιατρικές πηγές σήμερα.
Η επίθεση σημειώθηκε στην Αμπιάν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί στην διάρκεια κηδείας, σε ένα χωριό βόρεια της πόλης Τζάαρ, πρώην προπύργιο της Αλ Κάιντα.

Στόχος του καμικάζι ήταν μέλη φυλών που πολέμησαν στο πλευρό του στρατού στη διάρκεια της επίθεσης εναντίον ισλαμιστών που φέρονται ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν, που ανακαταλήφθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις τον Ιούνιο. 

Η επίθεση εξαπολύθηκε από «έναν καμικάζι της Αλ Κάιντα που πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στη διάρκεια μιας τελετής πένθους, που τελέστηκε στην μνήμη ενός γονέα ενός επικεφαλής των λαϊκών επιτροπών», δηλαδή παραστρατιωτικών ομάδων που συνέδραμαν το στρατό, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Αμπιάν, Τζαμάλ αλ Άκαλ.