Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Χαλέπι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο συριακός στρατός βομβάρδιζε το πρωί τη συνοικία Σαλαχεντίν, βασικό προπύργιο των εξεγερμένων στην πόλη, την ώρα που συγκρούσεις σημειώνονταν σε πολλές άλλες συνοικίες. Συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών μαίνονται στις συνοικίες Χαμντανίγε, Σουκάρι, αλ Ανσάρι και Τζαμίγιατ αλ Ζάχρα, στο δυτικό Χαλέπι, όπου δύο εξεγερμένοι έχασαν τη ζωή τους, συμπληρώνει το Παρατηρητήριο.
Πιο δυτικά, στην επαρχία της Λαττάκειας, πέντε μέλη της διοίκησης των εξεγερμένων τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό μιας πολυκατοικίας στη συνοικία Τζάμπαλ αλ Ακραντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Σάββατο η συνοικία Σαλαχεντίν ήταν στόχος των πιο σφοδρών βομβαρδισμών από την αρχή των συγκρούσεων στο Χαλέπι στις 20 Ιουλίου, επισημαίνει το Συριακό Παρατηρητήριο που δίνει νέο απολογισμό νεκρών για χθες: Τουλάχιστον 205 άνθρωποι, εκ των οποίων 115 πολίτες, 38 αντάρτες και 52 στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια.

Ένας αξιωματούχος της συριακής ασφαλείας δήλωσε εξάλλου χθες ότι η πραγματική μάχη του Χαλεπιού δεν έχει ακόμη αρχίσει, ενώ πρόσθεσε ότι οι βομβαρδισμοί είναι απλώς η αρχή. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι το ορεκτικό. Το κυρίως πιάτο θα έρθει αργότερα», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες έχουν σταλεί ως ενισχύσεις μέσα και γύρω από το Χαλέπι, ενώ νέα στρατεύματα φτάνουν συνεχώς στην πόλη.