current views are: 1

5 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση13:48

Το Ιράν προειδοποιεί κατά των ξένων επεμβάσεων στη Συρία

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα κατά των ξένων επεμβάσεων στη Συρία και τόνισε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να καταπιεί το Ισραήλ, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Δημοσίευση 13:48’
αρθρο-newpost

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα κατά των ξένων επεμβάσεων στη Συρία και τόνισε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να καταπιεί το Ισραήλ, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα κατά των ξένων επεμβάσεων στη Συρία και τόνισε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να καταπιεί το Ισραήλ, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλι Λαριτζανί κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, και χώρες της περιοχής που δεν κατονόμασε, ότι παρέχουν στρατιωτική υποστήριξης στους αντάρτες που αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, έναν βασικό σύμμαχο του Ιράν.

Η Συρία έχει κατηγορήσει την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ότι υποστηρίζουν τους αντάρτες στην Συρία και οτι υποδαυλίζουν τη βία εκεί. Εν τω μεταξύ, το Ιράν έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες Ασαντ για να συντρίψει την 17μηνη εξέγερση.

«Η φωτιά που έχει ανάψει στης Συρία θα κάψει και τους έντρομους (Ισραηλινούς)», δήλωσε σήμερα ο Λαριτζανί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Τι πραγματικά επιτρέπει στις χώρες αυτές να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας;» φέρεται ότι δήλωσε ο Λαριτζανί.

Ο Λαριτζανί θεωρείται ως μετριοπαθής συντηρητικός και πιστός οπαδός του Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του πιο ισχυρού άνδρα στο Ιράν, που αποφασίζει για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο Λαριτζανί είναι επίσης σκληρός επικριτής του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και αναμένεται


σχετικα αρθρα