current views are: 1

6 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση09:56

Τρεις νεκροί στις Φιλιππίνες από επιθέσεις ανταρτών

Μία ομάδα μουσουλμάνων αυτονομιστών ανταρτών σκόρπισε τον τρόμο σε έντεκα πόλεις των Φιλιππίνων, σε ταυτόχρονες επιθέσεις.  

Δημοσίευση 09:56’
αρθρο-newpost

Μία ομάδα μουσουλμάνων αυτονομιστών ανταρτών σκόρπισε τον τρόμο σε έντεκα πόλεις των Φιλιππίνων, σε ταυτόχρονες επιθέσεις.  

Μία ομάδα μουσουλμάνων αυτονομιστών ανταρτών σκόρπισε τον τρόμο σε έντεκα πόλεις των Φιλιππίνων, σε ταυτόχρονες επιθέσεις.   Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά πριόνια, οι μουσουλμάνοι έκοψαν τα καλώδια πυλώνων του ηλεκτρικού νότιων επαρχιών της χώρας, τα ξημερώματα της Δευτέρας και άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών.    

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον στρατό σκοτώθηκε ένας πολίτης, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως αργότερα βρέθηκαν και τα άψυχα σώματα ανταρτών Μπανγκσαμόρο (BIFF), στην επαρχία Μαγκουιντανάο.   

Ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής Marcelo Pintac δήλωσε στο πρακτορείο AFP ότι πιστεύεται πως, πέραν όλων των άλλων, οι αντάρτες τοποθέτησαν αυτοσχέδιες βόμβες κατά μήκος βασικής οδικής αρτηρίας στα νότια των Φιλιππίνων.   

Όταν μπήκαν στη «μάχη» και στρατιωτικά ελικόπτερα, πολλοί κάτοικοι των γύρω χωριών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.  

Τέλος, μεγάλος μέρος συνδετικών οδών του εθνικού δικτύου έκλεισε όσο στρατός και αντάρτες απαντούσαν με πυροβολισμούς, ώστε να αποφευχθούν και άλλοι θάνατοι ή τραυματισμοί πολιτών.

πηγή: protothema.gr


σχετικα αρθρα