Επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Γιβραλτάρ φέρονται να σχεδίαζαν οι τρεις ύποπτοι για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία, όπως μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι ενός εκ των υπόπτων, του Τούρκου Τσενγκίζ Γιαλτσίν, στην ισπανική πόλη Λα Λίνεα ντε Κονσεψιόν που βρίσκεται πολύ κοντά στο βρετανικό έδαφος του Γιβραλτάρ, ένα βίντεο που τον έδειχνε να πιλοτάρει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα El Pais που επικαλείται πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Σε κάποια στιγμή, το αεροσκάφος κατέβηκε και άφησε ένα πακέτο. Στο έδαφος ο Γιαλτσίν γιόρτασε το κατόρθωμά του», εξηγεί η εφημερίδα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι τρεις άνδρες προετοίμαζαν επίθεση με τη χρήση ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους που θα άφηνε εκρηκτικά σε ένα εμπορικό κέντρο του βρετανικού εδάφους την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τις 12 Αυγούστου, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση και τα μέσα ενημέρωσης.


Πηγή: Έθνος