Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες, τη στιγμή που σύμφωνα με νέο απολογισμό, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας, Μανίλα.


Την ίδια στιγμή, οι πληγέντες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, έπεσε στη πρωτεύουσα η μισή ποσότητα βροχής που κανονικά πέφτει όλο τον Αύγουστο. Το 60% ως 80% παρέμενε κάτω από νερό και ο άσχημος καιρός αναμενόταν να συνεχιστεί όλη την ημέρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία και τις αρχές.

Ανάμεσα στου νεκρούς και εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας που ζούσε σε παραγκούπολη στη βόρειο τμήμα της πόλης όπου τρία σπίτια θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη.

Ο απολογισμός αυτός αυξάνει σε 74 τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το αρχιπέλαγος από τα τέλη Ιουλίου.
Οι πλημμύρες χαρακτηρίστηκαν οι χειρότερες των τελευταίων ετών και είναι πιο εκτεταμένες ακόμα και από εκείνες του 2009, όταν η τροπική καταιγίδα Κετσάνα είχε πλημμυρίσει μεγάλα τμήματα της Μανίλας και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 464 ανθρώπους. Δύο τυφώνες που σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο πέρυσι είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 101 ανθρώπους.