Τον γύρο του κόσμου έκανε μια φωτογραφία της συζύγου του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν στην οποία εμφανίζεται με μια τσάντα πολυτελείας, τη στιγμή που η χώρα της μαστίζεται από χρόνια ανεπάρκεια τροφίμων και ακραία φτώχεια. Στη φωτογραφία, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, η Ρι Σολ-Γιου, με ζακετάκι και μαύρο φόρεμα, εικονίζεται καθισμένη δίπλα στον σύζυγό της κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ενός στρατιωτικού συντάγματος.

Στην καρέκλα της είναι τοποθετημένο ένα μαύρο τσαντάκι που το ντιζάιν του θυμίζει έντονα τις τσάντες του παρισινού οίκου μόδας Christian Dior. Στην αλυσίδα της τσάντας φαίνεται το γνωστό "D", το σήμα κατατεθέν του οίκου. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί αν η τσάντα είναι αυθεντική ή αν πρόκειται για απομίμηση.

Η Βόρεια Κορέα, μια χώρα είκοσι φορές φτωχότερη από τη γειτονική Νότια, είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις κάθε είδους. Η οικονομία και η γεωργία της καταστράφηκαν λόγω της κακής διαχείρισης των περασμένων δεκαετιών και επειδή όλοι οι πόροι κατευθύνονταν στο πυρηνικό πρόγραμμα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από την πείνα, σύμφωνα με πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στα τέλη του 2011 τα Ηνωμένα Έθνη υπολόγιζαν σύμφωνα με το ethnos.gr ότι τρία εκατομμύρια άνθρωποι --σε συνολικό πληθυσμό 24 εκατομμυρίων-- εξακολουθούν να χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια καθώς η ξηρασία έχει εντείνει τα προβλήματα της χώρας.