Το ενδεχόμενο εφαρμογής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τμήματα της Συρίας εξετάζει ο Λευκός Οίκος όπως επιβεβαίωσε ανώτερος συμβουλος για θέματα τρομοκρατίας του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.   «Να είστε σίγουροι ότι διάφορες επιλογές που εμφανίζονται στον Τύπο, και μερικές φορές προωθούνται, είναι ζητήματα που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τα εξετάζει πολύ προσεκτικά, προσπαθώντας να κατανοήσει τις συνέπειες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα», είπε ο Τζον Μπρένναν.

Αρκετοί Ρεπουμπλικανικοί ασκούν κριτική στους χειρισμούς Ομπάμα στο πρόβλημα της Συρίας και υποστηρίζουν την εφαρμογή μιας διεθνούς ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για να αποκλείουν τις επιθέσεις των συριακών μαχητικών. Παράλληλα ζητούν τον ταχύτατο εξοπλισμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που μάχονται να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-σαντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να παράσχουν όπλα, καθώς η αντιπολίτευση εμφανίζεται κατακερματισμένη και οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι παρατάξεις που την αντιπροσωπεύουν. Αντ 'αυτού η Ουάσιγκτον έχει επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική βοήθεια, τον επικοινωνιακό εξοπλισμό των ανταρτών και σε οποιαδήποτε άλλη μη στρατιωτική βοήθεια.

Συνομιλίες για την κατάσταση στη Συρία αναμένεται να έχει το Σάββατο στην Τουρκία η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
TAGS