Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε την Πέμπτη στην πόλη Χεφέι της ανατολικής Κίνας η δίκη της Γκου Καϊλάι, συζύγου του Μπο Σιλάι, πρώην ανώτατου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία βρετανού επιχειρηματία, τον περασμένο Νοέμβριο. «Ναι, η δίκη άρχισε» δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Ζανγκ Μι, σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τους ξένους δημοσιογράφους στους οποίους δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, η κατηγορούσα αρχή διαθέτει «αδιάψευστες» αποδείξεις για την ενοχή της Γκου. Όπως προβλέπουν πολλοί ειδικοί, το δικαστήριο θα αποφασίσει την ενοχή της, αλλά δεν θα της επιβάλει την θανατική ποινή.


Η Γκου, γνωστή δικηγόρος, και ο οικιακός βοηθός της, Ζανγκ Σιαοτζούν, κατηγορούνται για προμελετημένη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία, Νιλ Χέιγουντ, ο θάνατος του οποίου, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε αποδοθεί αρχικά σε καρδιακή προσβολή εξαιτίας κατάχρησης οινοπνευματωδών. 


Ο Χέιγουντ δηλητηριάστηκε με κυάνιο τον Νοέμβριο στο ξενοδοχείο που διέμενε στην πόλη Τσονγκτσίνγκ, προπύργιο του Μπο Σιλάι.


Η Γκου και ο γιος της, Μπο Γκουαγκούα, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον Χέιγουντ μέχρις ότου «ήρθαν σε σύγκρουση λόγω οικονομικών διαφορών».
TAGS