Νέοι βομβαρδισμοί σημειώνονται σήμερα στο Χαλέπι, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο περιοχών που έχουν καταλάβει οι αντάρτες. Τις πρώτες πρωινές ώρες καθεστωτικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν τις συνοικίες Χανάνο, Αλ Σαχούρ, Αλ-Τσάαρ στα ανατολικά και Σέιφ Ντάουλα νοτιοδυτικά, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πυρά ακούγονταν σε αρκετές συνοικίες. Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης επί του πεδίου, επιβεβαίωσαν το βομβαρδισμό της συνοικίας Αλ-Σαχούρ.

Την Τετάρτη στα βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 167 άνθρωποι, μεταξύ τους 95 άμαχοι, 54 στρατιώτες και 18 αντάρτες, σύμφωνα πάντα με την αντιπολίτευση. Μόνο στο Χαλέπι, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκ των οποίων 24 άμαχοι και 9 αντάρτες.

Οι πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ δυνάμεις, με την υποστήριξη αρμάτων και θωρακισμένων οχημάτων, άρχισαν χθες χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας και εισήλθαν στη συνοικία Σαλαχεντίν. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης η σημαντική αυτή περιοχή τέθηκε υπό τον έλεγχο της κυβέρνηση, ωστόσο οι αντάρτες επισημαίνουν ότι ανέκτησαν μέρος του εδάφους που είχαν χάσει μερικές ώρες νωρίτερα μετά την ενίσχυση των δυνάμεων τους.