Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «Λαός της Ελευθερίας» (PDL) θέλει τον «Καβαλιέρε» ως υποψήφιό του για την θέση του πρωθυπουργού στις εκλογές του 2013, όπως επανέλαβε ο επικεφαλής του Αντζελίνο Αλφάνο σήμερα. Ο Αλφάνο ανέφερε ότι ο πρήων πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα το δεχτεί, με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει την επάνοδό του, τον περασμένο μήνα.

«Ο υποψήφιός μας, εάν το δεχτεί, είναι ο Μπερλουσκόνι», είπε χαρακτηριστικά ο Αλφάνο στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI. «Όλα τα στελέχη του κόμματος πιέζουν τον πρόεδρο Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα, διότι είναι ο ισχυρότερος και μπορεί να κάνει πολλά για την Ιταλία» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την 14η Ιουλίου από την εφημερίδα La Reppublica, εάν ο Μπερλουσκόνι ετίθετο επικεφαλής μιας κεντροδεξιάς συμμαχίας, αυτή θα αποσπούσε το 30% της ψήφου, ενώ το ίδιο ποσοστό θα συγκέντρωνε υπό τον Αλφάνο.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 64% των Ιταλών εξακολουθούν να έχουν αρνητική άποψη για την τελευταία κυβέρνηση της οποίας ηγήθηκε ο Μπερλουσκόνι (που υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας τις περιόδους 1994-1995, 2001-2006 και 2008-2011).