Σχολείο στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ αποφάσισε να επιβάλλει την υποχρεωτική διενέργεια τεστ εγκυμοσύνης σε όσες μαθήτριες θεωρείται ότι μπορεί να είναι έγκυες ! Αν το τεστ αποδειχθεί θετικό, τότε οι μαθήτριες είναι υποχρεωμένες να συνεχίσουν τη φοίτηση από το σπίτι τους. Θορυβημένες οι πολιτειακές Αρχές, ήδη έχουν διατάξει τη διεύθυνση του σχολείου Delhi Charter School να βάλει τέρμα σε αυτή την πρακτική,  έπειτα από ισχυρές ενστάσεις της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU).  

Εν τούτοις, ο επικεφαλής της διοίκησης του σχολείου, Κρις Μπρουσάρντ, δε δείχνει να μετανοεί, υποστηρίζοντας πως οι γονείς όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται, μα ενισχύουν κιόλας το όλο εγχείρημα. Μάλιστα ο ίδιος έχει απευθυνθεί σε γραφείο παροχής δικηγορικών υπηρεσιών ώστε να επιτύχει τη νομική υπεράσπιση των επιλογών του σχολείου.
 
Όπως  αναφέρεται στον κανονισμό του σχολείου, «όποια μαθήτρια φέρεται να είναι έγκυος και αρνείται να υποβληθεί σε τεστ εγκυμοσύνης, θα αντιμετωπίζεται ως έγκυος και θα μπορεί πλέον να συνεχίσει την εκπαίδευσή της κατ' οίκον. Σε περίπτωση αντίρρησης ή διαφωνίας, θα ήταν φρόνιμο να απευθυνθεί σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα».
 
Η σκληρά συντηρητική οπτική του εν λόγω σχολείου αποτυπώνεται σ’ ένα πλέγμα απαγορεύσεων, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται κι εκείνη που αφορά στη «δημόσια ερωτοτροπία», ακόμη και στο… αθώο περπάτημα «χεράκι-χεράκι»!

Συν τοις άλλοις ο κανονισμός-εγχειρίδιο συμπεριφοράς δεν καταδικάζει «τη σωματική τιμωρία, εντός λογικών πλαισίων, των μαθητών που αρνούνται να συμμορφωθούν».  

Το Delhi Charter School συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ιδρύματα που ναι μεν τυγχάνουν αποκλειστικά δημόσιας χρηματοδότησης, αλλά διοικούνται από ΜΚΟ, οι οποίες έχουν την ευχέρεια να λάβουν ακόμη και αυτές τις ακραίες αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη διοίκηση και τους κανόνες συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την ACLU, η παράλειψη αναφοράς στα αγόρια μαθητές που ενδέχεαι να αναμένουν να γίνουν γονείς, πέρα από το μη αποδεκτό αυταρχικό χαρακτήρα της αρχικής ρύθμισης, επιφέρει και μία πρόδηλα σεξιστική διάκριση για τη μαθητική κοινότητα.  

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η συντριπτική πλειονότητα των μαθητριών που κυοφορούν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την εκπαίδευση εξαιτίας πληθώρας σεξιστικών ρυθμίσεων, η ACLU τονίζει πως «τα σχολεία πρέπει να στηρίζουν, και όχι να εμποδίζουν με παράνομα μέσα, τις μαθήτριες που κυοφορούν ή έχουν ήδη γίνει μητέρες και οι οποίες έχουν ούτως ή άλλως αρκετά εμπόδια να υπερκεράσουν».

Με πληροφορίες από tovima.gr