current views are: 1

9 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση18:12

«Απαγορευτικό» εργασίας κάτω από τον ήλιο στην Πάφο

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την ηλιακή ακτινοβολία για τους εργαζόμενους στην επαρχία Πάφου ανακοίνωσε για σήμερα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Δημοσίευση 18:12’
αρθρο-newpost

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την ηλιακή ακτινοβολία για τους εργαζόμενους στην επαρχία Πάφου ανακοίνωσε για σήμερα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την ηλιακή ακτινοβολία για τους εργαζόμενους στην επαρχία Πάφου ανακοίνωσε για σήμερα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία απευθύνεται προς όλους τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα, «με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις πεδινές περιοχές της επαρχίας Πάφου, κανένας εργαζόμενος στις περιοχές αυτές δεν θα πρέπει να εκτίθεται απευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των ωρών 12:00 και 16:00″.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι μπορεί να διεξάγεται ελαφριά εργασία σε σκιασμένο χώρο, με ελαφριά ενδυμασία και με παροχή άφθονου πόσιμου και δροσερού νερού ή/και να λαμβάνονται κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα.

Σημειώνεται ακόμη ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει ετοιμάσει σχετικό Κώδικα με τίτλο «Θερμική καταπόνηση των εργαζομένων» ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιγράφει αναλυτικά τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για προστασία από την θερμική καταπόνηση.

Οι εργοδότες προτρέπονται, ειδικά τις μέρες που επικρατούν ψηλές θερμοκρασίες, να συμβουλεύονται τον Κώδικα και να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα με βάση τις πρόνοιές του.

Ο εν λόγω Κώδικας είναι καταχωρημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Πηγή: sigmalive.com


σχετικα αρθρα