current views are: 1

10 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση06:55

Ερντογάν: Το ΡΚΚ προσπαθεί να εξαπλωθεί

Για προσπάθειες εξάπλωσης του ΡΚΚ σε όλη την Τουρκία έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην επίθεση στη Φόκα (Φώκαια) της Τουρκίας.

Δημοσίευση 06:55’
αρθρο-newpost

Για προσπάθειες εξάπλωσης του ΡΚΚ σε όλη την Τουρκία έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην επίθεση στη Φόκα (Φώκαια) της Τουρκίας.

Για προσπάθειες εξάπλωσης του ΡΚΚ σε όλη την Τουρκία έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην επίθεση στη Φόκα (Φώκαια) της Τουρκίας. «Δυστυχώς, αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα της εξάπλωσης της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα.

Ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του και έντεκα ακόμη τραυματίστηκαν (ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά) όταν έσκασε νάρκη από δρόμο που περνούσε στρατιωτικό λεωφορείο, στην πόλη Φόκα 69 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σμύρνης ενώ επακολούθησε επίθεση ενόπλων. Η Άγκυρα ανησυχεί ότι το ΡΚΚ εκμεταλλεύεται το χάος στη Συρία για να επεκτείνει την επιρροή του.

Ο δρόμος πλαισιώνεται από εξοχικές κατοικίες στη μία πλευρά και δέντρα από την άλλη. Αρκετά οχήματα πολιτών υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη. Σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη που έπληξε ένα πυροσβεστικό όχημα περίπου οκτώ λεπτά μετά την αρχική επίθεση. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη δεύτερη έκρηξη.

Κατηγορίες κατά του σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, ότι εξοπλίζει τους αντάρτες του PKK εξαπέλυσε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Μιανμάρ.

Στο μεταξύ, ένας Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε την Πέμπτη από έκρηξη νάρκης στα νοτιοανατολική Τουρκία στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού κατά του ΡΚΚ.


σχετικα αρθρα