Ένας ανώτατος αξιωματικός του στρατού της Υεμένης σκοτώθηκε από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στη νοτιοανατολική πόλη Μουκάλα, ενέργεια που υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξε η Αλ Κάιντα, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στη χώρα.   Ο ταξίαρχος Όμαρ Μπαράσιντ, διοικητής της σχολής αξιωματικών των ένοπλων δυνάμεων, υπέκυψε σε νοσοκομείο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από την έκρηξη της βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, είπε ο αξιωματούχος αυτός στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο σωματοφύλακάς του επίσης σκοτώθηκε, ενώ ένας γιος του αξιωματικού, ο οποίος οδηγούσε το όχημα, τραυματίστηκε.
 
Ο υεμενίτης αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο ότι πίσω από την επίθεση, η οποία έγινε αργά χθες στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ, είναι η Αλ Κάιντα.  

Η έρευνα για την βομβιστική αυτή επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SABA σήμερα.  

Η έκρηξη έγινε μερικές δεκάδες μέτρα από το αστυνομικό τμήμα στην Μουκάλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες.