Αισιόδοξος για την έκβαση του «Ρουμπιγκέιτ» εμφανίζεται ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation που θα δημοσιευτεί αύριο. «Με αθωώνανε πάντα και το ίδιο θα συμβεί και με την υπόθεση Ρούμπι», δηλώνει  χαρακτηριστικά.

Για το πολιτικό του μέλλον, ο «Καβαλιέρε» αναφέρει: «Όλο το κόμμα μου ζητά να επιστρέψω, αρχίζοντας από τους βουλευτές, για να ευνοηθούν από τη δημοτικότητά μου κατά την προεκλογική εκστρατεία. Δεν αποφάσισα ακόμη, αλλά ένα είναι βέβαιο: ήμουν πάντα στην υπηρεσία της χώρας μου».

«Κάποια μέλη του κόμματός μου έκαναν αναφορά στο ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, ωθούμενα από λόγους τακτικής, για να αλλάξει η γερμανική στάση. Στο κόμμα μας, στο Λαό της Ελευθερίας, όμως, όλοι μας θεωρούμε ότι η έξοδος από το Ευρώ θα ήταν καταστροφή» είπε για τις εξελίξεις στην οικονομια για να προσθέσει: «Από μέρους μου είπα μόνον ότι λόγω της αδιαλλαξίας σε ότι αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία και την αυστηρή οικονομική πολιτική, το πρόβλημα της εξόδου από το ευρώ, στο τέλος, θα τεθεί αναγκαστικά. Για να μπορέσουμε, τουλάχιστο, να σώσουμε την παραγωγική δύναμη της χώρας μας».