Τη συγκρότηση ομάδας εργασίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, με στόχο το συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία.
Μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, η Κλίντον πρόσθεσε ότι Ουάσινγκτον και Αγκυρα θα διευρύνουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους για την Συρία.

«Συνεργαζόμαστε στενά για την κρίση στη Συρία. Όμως τώρα πρέπει να περάσουμε στις πραγματικές λεπτομέρειες αυτό του επιχειρησιακού σχεδιασμού», δήλωσε η Κλίντον.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας, οι στρατιωτικές μας δυνάμεις έχουν αναλάβει σοβαρές ευθύνες και έναν σημαντικό ρόλο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας για να κάνει ακριβώς αυτό», πρόσθεσε.

«Ο νούμερο ένα στόχος μας είναι να επιταχύνουμε το τέλος της αιματοχυσίας και του καθεστώτος Ασαντ», είπε η ίδια.
Συπλήρωσε ότι συζητήθηκε ένα «εύρος ενδεχομένων» για τη Συρία, περιλαμβανομένης και της πιθανότητας χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Ασαντ.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης πως «η Συρία δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο των ανταρτών του ΡΚΚ» και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ συμμερίζονται τις ανησυχίες της Τουρκίας για το θέμα αυτό.

Η Κλίντον είπε ακόμα πως υπάρχουν «σχέσεις» ανάμεσα στην Χεζμπολάχ, το Ιράν και την Συρία, οι οποίες «παρατείνουν τη ζωή του καθεστώτος Ασαντ».