Κούρδοι μαχητές απήγαγαν βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης στη νοτιοανατολική περιφέρεια Τούντζελι, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.
Ο Χουσεΐν Αϊγκούν, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), απήχθη από μέλη του αυτονομιστικού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) καθώς ταξίδευε από το Οβατζίκ στην πόλη Τούντζελι το βράδυ της Κυριακής.

Η απαγωγή έρχεται σε μία στιγμή αυξημένων εντάσεων στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο πως υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην αυξημένη βία στο εσωτερικό και την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Συρία.

Η Αγκυρα θεωρεί πως το PKK εξοπλίζεται από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και πως η οργάνωση αποκτά επιρροή στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Την Κυριακή, οργάνωση γνωστή ως τα Γεράκια της Απελευθέρωσης του Κουρδιστάν (TAK), που συνδέεται με το PKK, ανέλαβε την ευθύνη επίθεσης σε τουρκικό στρατιωτικό λεωφορείο την Πέμπτη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιώτη και του οδηγού και τον τραυματισμό περίπου δώδεκα άλλων.

Πηγή: naftemporiki.gr