Οι δυνάμεις των σύρων αντικαθεστωτικών προέβαλαν χθες λυσσώδη αντίσταση στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη στρατηγικής σημασίας πόλη Χαλέπι, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης εναντίον τους, καθώς τεθωρακισμένα άρματα και αεροσκάφη συνέχισαν να βομβαρδίζουν συνοικίες της πόλης. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συνοικίες Σαρ, Ταρίκ αλ Μπαμπ, Χανάνο, Μπουστάν αλ - Κασρ και Σαλαχεντίν έγιναν και πάλι στόχος σφοδρών πυρών των δυνάμεων του καθεστώτος.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανακοίνωσε ότι ανακατέλαβε στρατηγικές θέσεις στη συνοικία Σαλαχεντίν, ενώ σύμφωνα με την καθεστωτική εφημερίδα Al Watan, η συνοικία Σουκάρι είναι ανοικτή στις δυνάμεις του καθεστώτος που «ελέγχουν οδικούς άξονες που τούς επιτρέπουν να εξαπολύσουν επίθεση» κατά της συνοικίας. Οι επικοινωνίες με την πόλη έχουν διακοπεί.  

Καθώς ο απολογισμός των νεκρών από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011 έχει φθάσει του 21.000, πληροφορίες κάνουν λόγο για νέες ωμότητες.

Στην πόλη Χομς, Σύροι στρατιώτες συνεπικουρούμενοι από παραστρατιωτικούς εκτέλεσαν δέκα νέους στη συνοικία Σαμάς, όπου εισέβαλαν έπειτα από πολύωρο βομβαρδισμό, σύμφωνα με το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο.