Απρόσμενη εξέλιξη είχε μία από τις τρεις μεγάλες πυρκαγιές που τέθηκαν υπό έλεγχο μέσα στη νύχτα, όταν στις 9 το πρωί αναζωπυρώθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν στην περιοχή.
Επίσημος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το protothema.gr, δήλωσε ότι οι φλόγες απειλούν άμεσα το χωριό Βουνί, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού και δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία να μεριμνήσει για την εκκένωσή του.
 
Εν τω μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή το μεσημέρι στην περιοχή Χοιροικοιτίας - Βαβατσινιάς στην επαρχία Λάρνακας, ενώ οι κάτοικοι των κοινοτήτων Σκαρίνου και Κάτω Δρυ που είχαν εγκαταλείψει προληπτικά τα σπίτια τους επέστρεψαν πίσω. Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι φωτιές στο βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά-Ύψωνα και στο Αβδελερό. 


Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν ωστόσο νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις τρεις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες μετά το μεσημέρι, μία στην Λάρνακα και δύο στην Λεμεσό της Κύπρου.

Η πυρκαγιά, που απείλησε άμεσα δύο κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Κάτω Δρυ, Λευκάρων και Σκαρίνου έκαψε έκταση 13 τετραγωνικών χιλιομέτρων δάσους, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον, ενώ κινδύνευσαν και εξοχικές κατοικίες.

Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την αντιμετώπιση κάποιων τελευταίων εστιών, αλλά και του ενδεχομένου αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από ανθρώπινη αμέλεια και ειδικότερα από κάψιμο ξερών χόρτων. Ένα άτομο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Όσον αφορά τις δύο πυρκαγιές σε διαφορετικές περιοχές στην επαρχία Λεμεσού, κάηκε δασική βλάστηση, ελαιόδεντρα και χαρουπιές σε έκταση πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η μία πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις δυτικές παρυφές της Λεμεσού και δημιούργησε προς στιγμή κίνδυνο για το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, ενδεχομένως να προκλήθηκε από εμπρησμό, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.