Καμικάζι βομβιστής ήταν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης κατά τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Όπως δήλωσε ο Γκεόργκι Ίλιεφ, εκ της ομάδας των ειδικών της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών που ασχολούνται με την υπόθεση, ο δράστης ήταν ένα άτομο αποφασισμένο να θυσιάσει τη ζωή του προκειμένου να σκοτώσει άλλους.

Ο κ. Ίλιεφ εξήγησε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου, καθώς η φαρμακευτική αγωγή που ήταν αναγκασμένοι ν' ακολουθήσουν ενδεχομένως να είχε επηρεάσει την ικανότητά τους να παράσχουν αξιόπιστες πληροφορίες.


Όπως εξήγησε, οι βουλγαρικές αρχές έχουν ήδη στείλει στο Ισραήλ συμπληρωματικές ερωτήσεις για ορισμένους από τους μάρτυρες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, και οι καταθέσεις τους, μόλις ολοκληρωθούν, θα αποσταλούν εκ νέου στη Βουλγαρία.


Πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ο οδηγός του λεωφορείου και ο δράστης σκοτώθηκαν σε επίθεση σε τουριστικό λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες, στις 18 Ιουλίου.