Συρία: Kατάρριψη κυβερνητικού αεροσκάφους από αντικαθεστωτικούς


Την κατάρριψη κυβερνητικού αεροσκάφους ανακοίνωσαν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Συρία και ζήτησαν και πάλι τη δημιουργία ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού.
Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή. «Οι αντάρτες κατέρριψαν το αεροσκάφος και συνέλαβαν τον πιλότο του στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ», ανακοίνωσαν οι Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές. Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ζήτησαν επίσης τη δημιουργία ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού για να προστατευθούν απέναντι στις αεροπορικές δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. «Αυτό που παρεμποδίζει τις κινήσεις μας για την ανάληψη του ελέγχου περισσότερων περιοχών είναι ο διαρκής βομβαρδισμός από τα αεροσκάφη του καθεστώτος», δήλωσε ο Αμπού Αλάα, διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο Χαλέπι.


«Η επιβολή μίας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού είναι ζωτικής σημασίας για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Αμπντελμπασέτ Σίντα δήλωσε, σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι περισσότερες δυτικές χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν αρχίσει να παραδέχονται ότι μία ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού είναι απαραίτητη.


Δύο ημέρες πριν, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία ότι η Ουάσινγκτον και η Αγκυρα θα εξετάσουν σειρά πιθανών μέτρων για να συνδράμουν τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο