ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Σημαντικές καθυστερήσεις στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Μπρέιβικ

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2012, 16:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νορβηγία: Σημαντικές καθυστερήσεις στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Μπρέιβικ
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αρχές της Νορβηγίας θα μπορούσαν να είχαν προλάβει τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο, ενώ παρατηρήθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, σημειώνεται σε νέα έκθεση των αρχών. 
Οι αρχές της Νορβηγίας θα μπορούσαν να είχαν προλάβει τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο, ενώ παρατηρήθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, σημειώνεται σε νέα έκθεση των αρχών.  Η έκθεση δημοσιεύεται σήμερα στο πλαίσιο ανεξάρτητης έρευνας για την βομβιστική επίθεση και το μακελειό στο νησί Ουτόγια, που συνέβη τον περασμένο Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις επιθέσεις στο Όσλο και το νησί Ουτόγια σκοτώθηκαν συνολικά 77 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 240. 

Οι νορβηγικές αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι καθυστέρησαν να φτάσουν στο νησί όπου είχε μεταφερθεί ο Μπρέιβικ σε συνέχεια των εκρήξεων στο Όσλο. Σε περίπτωση γρηγορότερης αντίδρασης των αρχών εκτιμάται πως θα είχαν σωθεί αρκετές ζωές στο νησί. 

Σημειώνεται τέλος, πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση του Μπρέιβικ αναμένεται να εκδοθεί στις 24 Αυγούστου.