Εντοπίστηκε το ένα από τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουγκάντας, των οποίων αγνοείτο η τύχη από το βράδυ της Κυριακής καθώς πετούσαν πάνω από την κεντρική Κένυα. Το πλήρωμά του δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και είναι σώο και ασφαλές, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός της Ουγκάντας.   Το ελικόπτερο, το οποίο «πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε ορεινή περιοχή, εντοπίστηκε. Ο πιλότος και το πλήρωμα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και είναι όλοι σώοι και ασφαλείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντας, Φέλιξ Κουλαγίγκιε. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε άτομα.  

«Απομένει τώρα να εντοπιστούν τα άλλα δύο, τα οποία έχουν δέκα επιβαίνοντες», πρόσθεσε.  
Ο εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας, Μπογκίτα Ονγκέρι, δήλωσε ότι το ελικόπτερο που εντοπίστηκε είχε επτά επιβαίνοντες, εκ των οποίων μόνον ένας είχε τραυματιστεί πολύ ελαφρά, και επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη των άλλων δύο ελικοπτέρων.  

Ο εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντας διευκρίνισε ότι ένα μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-17 και τρία μαχητικά Mi-24 απογειώθηκαν χθες από την Ουγκάντα κατευθυνόμενα προς τη Σομαλία. Μόνον το πρώτο προσγειώθηκε όπως προβλεπόταν αργά χθες το απόγευμα στην Γκαρίσα, στην ανατολική Κένυα.