Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη, μια επιχείρηση καταστολής σε περιοχές στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στα περίχωρά της, όπου οι κάτοικοι θεωρούνται προσκείμενοι στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες σήμερα, ανακοίνωσε η αντιπολίτευση, καθώς ο 57μελής Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης ετοιμαζόταν να αποφασίσει εάν θα αποπέμψει τη Συρία από τις τάξεις του. Ακτιβιστές ανέφεραν ότι ο στρατός κάνει επιδρομές στη συνοικία αλ Μιντάν, στο κεντρικό τμήμα της Δαμασκού, ενώ ελικόπτερα πολυβόλησαν περιοχές στα προάστια της πρωτεύουσας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι «ξεκαθάρισε» την Δαμασκό από τους αντάρτες, αλλά δυνάμεις των αντικαθεστωτικών συνεχίζουν τις σποραδικές επιθέσεις.

Τουλάχιστον 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, οι 69 στην Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ακτιβιστής Χάιταμ αλ Αμπντάλα είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι βρέθηκαν οι σοροί 15 ανθρώπων στα συντρίμμια ενός σπιτιού στη συνοικία Χαμουρίγια, στα όρια της Δαμασκού, έπειτα από επίθεση που έκαναν μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας.