Η καθιέρωση ενός τμήματος της παραλίας μόνο για γυναίκες σε τουρκική πόλη στην Θάλασσα του Μαρμαρά έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων, περισσότερο ίσως γιατί τα έργα που έγιναν εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα.   Μετά τα έργα για τον καθαρισμό υδάτων που έκαναν τα νερά ασφαλή για τους λουόμενους (πήραν μάλιστα και τη μπλε σημαία), ο δήμος του Κοτζάελι αποφάσισε να περιφράξει με ξύλινα διαχωριστικά ένα τμήμα στην παραλία του Ερεγλί για να χρησιμοποιείται μόνο από γυναίκες.  

Οι κάτοικοι, γράφει η Hurriyet, αντέδρασαν εξηγώντας ότι οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν μπάνιο καλυμμένες μπορούν να το κάνουν και στη δημόσια παραλία και ότι τα διαχωριστικά εμποδίζουν την πρόσβαση στην ακτή.  

Αντέδρασαν ακόμη και οι κάτοικοι της ακτής που έχασαν τη θέα προς τη θάλασσα λόγω των περιφράξεων ενώ υπογραφές κατά του έργου μάζεψαν και γυναίκες που θέλουν να μένουν καλυμμένες.  

Από την πλευρά του ο δήμος λέει ότι το τμήμα μόνο για γυναίκες το έφτιαξε μετά από αιτήματα καλυμμένων και ακάλυπτων γυναικών.