Εκτός ελέγχου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Σκαρίνου και Λεύκαρα στη Λάρνακα.
Πρόκειται ουσιαστικά για αναζωπύρωση της μεγάλης πυρκαγιάς που την Κυριακή κατέκαψε 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα γη στην Ορεινή Λάρνακας.Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή, για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίνονται επτά πτητικά μέσα, ένα ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, δύο ελικόπτερα των βρετανικών Βάσεων και δύο της Αστυνομίας.Στην περιοχή βρίσκονται επίσης 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες, ενώ επιπλέον βοήθεια έχει ζητηθεί από το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα και το Ταμείο Θήρας.Σύμφωνα με την κ. Κεμιτζή, «σε κάποια στιγμή απειλήθηκαν και εξοχικές κατοικίες, προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».
 Παράλληλα, η κ. Κεμιτζή απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των επαρχιών Λάρνακας, Λευκωσίας και της ΕΜΑΚ να παρουσιαστούν στους σταθμούς τους. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.