Η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ έπληξε σήμερα τις βόρειες Φιλιππίνες, προκαλώντας νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δυο άνθρωποι, μια εβδομάδα μετά τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 75 χλμ την ώρα, έπληξε τη νύχτα τις βορειοανατολικές Φιλιππίνες. Για είκοσι επαρχίες στη βόρεια χώρα έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα.

Σύμφωνα με τον 'Εντγκαρ Γκαμαμπέι, της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, οι βροχοπτώσεις ήσαν σφοδρές στη διάρκεια της νύχτας και σε πολλές πόλεις σημειώθηκαν πλημμύρες.

"Εκατοντάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς τα νερά έφθασαν σε ύψος 1,25 μ. σε ορισμένες περιοχές", τόνισε.

Η Κάι-Τακ έπληξε τη χώρα μια εβδομάδα μετά τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες στη Μανίλα και τις γύρω επαρχίες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 95 ανθρώπους και άφησαν άστεγους 3 εκατομμύρια.