Μια σιιτική φυλή του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι έχει απαγάγει πολλούς Σύρους, που υποστηρίζει ότι είναι αντάρτες, σε αντίποινα για την απαγωγή ενός μέλους της από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, όπως δήλωσε σήμερα ένα μέλος της.   Ο Μάχερ αλ-Μεκντάντ είπε ότι περισσότεροι από 20 Σύροι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ αυτών είναι και ένας υπολοχαγός ο οποίος είχε λιποτακτήσει από τον κυβερνητικό στρατό για να ενταχθεί στους αντάρτες. Διευκρίνισε ότι όσοι δεν ήταν μέλη του ΕΣΣ αφέθηκαν κατόπιν ελεύθεροι.  

Ο Μεκντάντ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς και πού έγιναν οι απαγωγές. Είπε μόνο ότι πρόκειται για μια «απάντηση» στη σύλληψη, πριν από δύο ημέρες, από τον ΕΣΣ του Χάσαν αλ-Μεκντάντ. Σύμφωνα πάντα με τον Μάχερ, ο Χάσαν αλ-Μεκντάντ πήγε στη Συρία πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, δηλαδή πριν ξεσπάσει η εξέγερση εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, και δεν έχει καμία σχέση με τις συγκρούσεις στη χώρα αυτή. Κατά τον ΕΣΣ, ο Μεκντάντ στάλθηκε στη Συρία από τη σιιτική Χεζμπολάχ, μια οργάνωση φίλα προσκείμενη στο καθεστώς του Άσαντ.  

«Δεν μας ενδιαφέρει το τι συμβαίνει στη Συρία. Σεβόμαστε το αίτημα για δημοκρατία. Απλώς θέλουμε το παιδί μας να επιστρέψει στο Λίβανο με ασφάλεια», πρόσθεσε ο Μάχερ.  

Ένας διπλωμάτης από τη Βηρυτό υποστήριξε ότι μεταξύ των απαχθέντων είναι και ένας Τούρκος υπήκοος. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για διπλωμάτη ή εργαζόμενο στην τουρκική πρεσβεία και ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του.