current views are: 1

16 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση10:33

Κύπρος: Έκκληση στην Τουρκία να συνεργαστεί για μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό

Να αλλάξει τη στάση της και να εργαστεί για δίκαιη λύση στο Κυπριακό καλούν την Τουρκία μέσω του ΟΗΕ και της Ε.Ε. οι κάτοικοι της κατεχόμενης Μόρφου.

Δημοσίευση 10:33’
αρθρο-newpost

Να αλλάξει τη στάση της και να εργαστεί για δίκαιη λύση στο Κυπριακό καλούν την Τουρκία μέσω του ΟΗΕ και της Ε.Ε. οι κάτοικοι της κατεχόμενης Μόρφου.

Να αλλάξει τη στάση της και να εργαστεί για δίκαιη λύση στο Κυπριακό καλούν την Τουρκία μέσω του ΟΗΕ και της Ε.Ε. οι κάτοικοι της κατεχόμενης Μόρφου. Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που επιδόθηκε σήμερα στις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, αναφέρεται ότι, για 38 χρόνια, η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει μεγάλο μέρος μιας χώρας, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ψήφισμα, καταγγέλλονται οι τουρκικές απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και η παράνομη εκμετάλλευση των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, τα οποία, όπως αναφέρεται, έχουν γίνει άσυλο διεφθαρμένων και αδίστακτων επιχειρηματιών. Τονίζεται, παράλληλα, ότι η Κύπρος πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητο, ενιαίο κράτος, με ενιαία κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και εδαφική ακεραιότητα.

Το ψήφισμα επέδωσαν ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και αντιπροσωπείες οργανώσεων της κατεχόμενης Μόρφου, με αφορμή την επέτειο της κατάληψης της πόλης, στη διάρκεια εκεχειρίας, κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, στις 16 Αυγούστου του 1974.

Στις 19.00, θα τελεστεί, στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, πρωτοστατούντος του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, μνημόσυνο των πεσόντων και δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.


σχετικα αρθρα