Δικαστήριο του Μπαχρέιν καταδίκασε σήμερα τον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ναμπίλ Ρατζάμπ σε τρία χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς την άδεια των αρχών, ανέφερε ο συνήγορός του.    Ο σιίτης Ναμπίλ Ράτζαμπ «καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε τρεις διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς άδεια των αρχών», ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Μοχάμεντ αλ Τζίσι μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο Twitter. 

Ο Ρατζάμπ, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης τριών ετών για προσβολή των σουνιτών, ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, αλλά ένας εκπρόσωπος του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του οποίου ο κατηγορούμενος είναι πρόεδρος, εμποδίστηκε να εισέλθει στην δικαστική αίθουσα και να καθίσει στο ακροατήριο.   

Ο Ρατζάμπ καταδικάστηκε επίσης την 28η Ιουνίου σε πρόστιμο 300 δηναρίων (642 ευρώ) για περιύβριση αρχής. 
Η Διεθνής Ομοσπονδία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) κατήγγειλε τη νέα καταδίκη του ακτιβιστή και κάλεσε να «απελευθερωθεί χωρίς όρους» ο Ρατζάμπ.   

«Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα καταδικάσει σθεναρά αυτήν την απόφαση και θα ζητήσει την απελευθέρωση του Ναμπίλ Ρατζάμπ», ανέφερε η πρόεδρος της FIDH, η Σουχάιρ Μπελχάσεν, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.   

Η Διεθνής Αμνηστία είχε καλέσει χθες τις αρχές του Μπαχρέιν να απελευθερώσουν τον Ρατζάμπ, τον οποίο χαρακτηρίζει «κρατούμενο συνείδησης».   

Ο Ρατζάμπ, «όπως και πολλοί άλλοι στο Μπαχρέιν (. . .) είναι ένας κρατούμενος συνείδησης, που έχει φυλακιστεί μόνον διότι εξέφρασε ειρηνικά το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης», υπογράμμισε η οργάνωση.