Νεο ρεκόρ σημείωσε η τιμή της βενζίνης στην Ιταλία εξαιτίας του επιπλέον φόρου 0,51 ευρώ, που επιβλήθηκε από χθες και θα χρησιμεύσει για την στήριξη των σεισμοπαθών της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια.
Σε πολλές περιοχές η τιμή άγγιξε τα 1,98 ευρώ ανά λίτρο. Σχετικά στοιχεία δημοσιοποίησε η ένωση καταναλωτών Codacons, σύμφωνα με την οποία «με τις τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης σε αυτά τα επίπεδα, για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, ο κάθε οδηγός πρέπει να ξοδέψει επιπλέον ακόμα 18,6 ευρώ σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011».

«Πρόκειται για ένα νέο πλήγμα, για όλους τους πολίτες. Συνολικά, το κόστος των αυξήσεων θα αγγίξει τα 560 εκατομμύρια ευρώ, με προοπτικές ακόμη μεγαλύτερων επιβαρύνσεων», προειδοποιεί η ιταλική ένωση καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αύξηση της τιμής της βενζίνης αποθάρρυνε ένα επιπλέον 15% των Ιταλών που την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τις πόλεις, ούτε για την παραδοσιακή, σύντομη «απόδραση» του Δεκαπενταύγουστου.