Σε «μίνι ανασχηματισμό» της κυβέρνησής του προχώρησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τους λόγους για την αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, ο Αντνάν Αμπντο Σάχνι θα αντικαταστήσει στο υπουργείο Βιομηχανίας τον Φουάντ Κούρντι που παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο για δυο μήνες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Νάτζεμ Χαμάντ αλ Αχμαντ, αντικαθιστώντας τον Ράντουαν Χαμπίμπ.

Νέος υπουργός Υγείας τοποθετείται ο Σάαντ Αμπντελσαλάμ Νάγεφ στη θέση του Ουάελ αλ Χάλακι ο οποίος αναβαθμίστηκε σε πρωθυπουργό μετά την αποστασία, στις 6 Αυγούστου, του πρωθυπουργού Ριάντ Χιτζάμπ.

Ο Ασαντ προχώρησε επίσης στην αντικατάσταση του κυβερνήτη του Χαλεπιού Μουάφακ Ιμπραχίμ Χαλούφ από τον Μοχάμαντ Ουάχιντ Ακαντ.

Την ίδια ώρα, στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκίνησε τη συνεδρίασή του με αντικείμενο τη θητεία της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού στη Συρία, η οποία λήγει σε τρεις ημέρες.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Γερμανίας, Μιγκέλ Μπέργκερ σημείωσε ότι δεν υφίστανται οι συνθήκες για παράταση της αποστολής. Πρόσθεσε όμως ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η παρουσία του ΟΗΕ στη Συρία.