Η πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, έγινε και πάλι στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού από τις δυνάμεις του καθεστώτος σήμερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το νέο βομβαρδισμό που σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους στην πόλη αυτή, στα σύνορα με την Τουρκία.

Στο νότο, στην επαρχία Ντεράα, οι δυνάμεις του καθεστώτος σφυροκοπούν την πόλη Χιράκ. Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 129 άνθρωποι: 90 πολίτες, 10 αντάρτες και 29 στρατιώτες.

Ο Σύρος αντιπρόεδρος φέρεται να αποσκίρτησε

Ο αντιπρόεδρος της Συρίας Φαρούκ αλ-Σάρα φέρεται να έχει αποσκιρτήσει και να έφυγε στη γειτονική Ιορδανία, ανέφεραν σήμερα αραβικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο ακτιβιστής Νάτζι Ταγιάρα δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο αντιπρόεδρος έχει φτάσει στην Ιορδανία. Η αντιπολίτευση περιμένει διευκρινίσεις από το Αμάν για το πού βρίσκεται ο αλ-Σάρα. Σύμφωνα πάντως με τον Ταγιάρα, ο αλ-Σάρα εξαφανίστηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Πριν από δύο ημέρες, ένας ξάδελφος του αντιπροέδρου, ο Γιάρεμπ, αυτομόλησε στην αντιπολίτευση, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού, δύο μελών του υπουργικού συμβουλίου και πολλών διπλωματών.

 


TAGS