Εντός της εβδομάδας θα εκδικαστεί το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο οποίος πριν από 32 χρόνια πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζον Λένον.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του τμήματος Ακροάσεων της Νέας Υόρκης, η απόφαση για το αν θα αφεθεί ελεύθερος θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μετά την τελευταία ακρόαση το 2010, η τριμελής επιτροπή αποφυλακίσεων ανέφερε σε γραπτές παρατηρήσεις ότι ο Τσάπμαν, «εμφανίζεται να αγνοεί τους κανόνες της κοινωνίας μας και την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».

Πριν από την ακρόαση η επιτροπή αποφυλακίσεων θα αναγνώσει δεκάδες επιστολές που επιχειρηματολογούν ενάντια στην απελευθέρωση του Τσάπμαν, μεταξύ των οποίων και της χήρας του Λένον, Γιόκο Όνο, η οποία θεωρεί ότι Τσάπμαν παραμένει επικίνδυνος για την ίδια, τους δυο γιους του Λένον, το κοινό αλλά και για τον εαυτό του.

Ο 57χρονος Τσαπμαν καταδικάστηκε για το φόνο του Λένον, τον οποίο πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πλάτη έξω από την πολυκατοικία που διέμενε ο μουσικός στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.