Νεκροί είναι και οι 31 επιβάτες του αεροσκάφους που συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Ταλόντι στο Σουδάν. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο σουδανός υπουργός Θρησκευτικών Θεμάτων Γάζι αλ Σάντικ. «Η προεδρία της Δημοκρατίας θρηνεί τον θάνατο του υπουργού Θρησκευτικών Θεμάτων και όλων των άλλων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ταλόντι», μετέδωσε το πρακτορείο SUNA.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το αεροπλάνο, που μετέφερε μια επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης στο Νότιο Κορντοφάν όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού, επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όταν ακούστηκε μια έκρηξη. Ο αξιωματούχος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.

Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει πόσοι και ποιοι υπουργοί της σουδανικής κυβέρνησης, πέραν του εκλιπόντος, επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του «γερασμένου» στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας των αερομεταφορών.

Πηγή: naftemporiki.gr