Τη σύνταξη αναφοράς από το υπουργείο Εσωτερικών ως προς  τη σύλληψη κοριτσιού με νοητική αναπηρία για  βεβήλωση του Κορανίου, ζήτησε ο πρόεδρος του Πακιστάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κορίτσι συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα σε χριστιανική περιοχή της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων από πλήθος που ζητούσε να τιμωρηθεί.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και δεν μπορούσε να απαντήσει τις ερωτήσεις των αστυνομικών. Κάποια μέσα μεταδίδουν ότι το κορίτσι είναι 11 ετών και άλλα ότι είναι μεγαλύτερο, ενώ αντικρουόμενες είναι και οι πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν το κορίτσι έκαψε σελίδες από το Κοράνι ή αν βρέθηκε να κρατάει σακούλα που περιείχε κομμένες σελίδες.

 

Το περιστατικό συνέβη ενώ στο Πακιστάν βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη σχετικά με τους αυστηρούς νόμους εναντίον της βλασφημίας, που προβλέπουν την επιβολή έως και ισόβιας κάθειρξης σε όποιον βεβηλώσει το Κοράνιο.

 

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν την ελαστικοποίηση της νομοθεσίας, ενώ πολλοί που έχουν κατηγορηθεί για βλασφημία, έχουν δολοφονηθεί από οργισμένα πλήθη.