Τις 127 έφτασαν οι πυρκαγιές σε ένα 24ωρο στην Ιταλία


Τα εκατόν είκοσι επτά έφτασαν τα πύρινα μέτωπα στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.   Το αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η περιφέρεια της Νάπολης Καμπανία, με τριάντα δυο πυρκαγιές. Στην περιφέρεια αυτή, κοντά στην πόλη Αβελίνο, έχασε την ζωή του ένας 57χρονος, εποχικός εργάτης της δασοφυλακής, ο οποίος και παγιδεύτηκε από τις φλόγες, μέσα σε χαράδρα.  

Στην νότια περιφέρεια της Καλαβρίας, οι εστίες είναι είκοσι επτά, δεκαοκτώ στην Μπασιλικάτα της Κάτω Ιταλίας, έντεκα στην Τοσκάνη και δέκα στην περιφέρεια της Ρώμης.  

Στο Γκροσέτο της Τοσκάνης συνελήφθησαν δυο εμπρηστές, οι οποίοι εντοπίστηκαν από ξένους τουρίστες ενώ βρίσκονταν σε λόφο όπου και άδειαζαν μπουκάλια βενζίνης.  

Μια από τις πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ντουίνο, κοντά στην Τεργέστη, σε δασική περιοχή, δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή.  

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που φτάνουν τους σαράντα δυο βαθμούς στην Νότιο Ιταλία, δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, αυξάνοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες φωτιές.    

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο