current views are: 1

21 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση16:47

Κύπρος: Πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα σε πολυκατοικία στη Λάρνακα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα και η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε γειτονικά κτίρια.

Δημοσίευση 16:47’
αρθρο-newpost

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα και η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε γειτονικά κτίρια.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα και η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε γειτονικά κτίρια. Τέσσαρα άτομα, ένοικοι των διαμερισμάτων χρειάστηκαν την βοήθεια Πυροσβεστών οι οποίοι κάνοντας χρήση αναπνευστικών συσκευών, κατάφεραν δια μέσου του κλιμακοστασίου να τους βγάλουν στο ύπαιθρο.

Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός των Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας, υπαστυνόμος Μιχάλης Θεοφίλου ανέφερε ότι «γύρω στις 01.39 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας κλήθηκε για να σβήσει πυρκαγιά σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Μακένζυ στην Λάρνακα».

Πρόσθεσε ότι με την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων στην πολυκατοικία διαπιστώθηκε ότι η φωτιά βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου, στο δωμάτιο των μετρητών της ΑΗΚ.

Ωστόσο, συνέχισε «από τον καπνό της πυρκαγιάς ο οποίος δια μέσου του κλιμακοστασίου εισχώρησε στους ορόφους της πολυκατοικίας, δημιουργήθηκε μια μικρή κρίση που αφορούσε την διαφυγή των ενοίκων των διαμερισμάτων. Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έκαναν χρήση αναπνευστικών συσκευών, οδήγησαν τέσσερα άτομα, δια μέσου του κλιμακοστασίου έξω στον ανοικτό χώρο».

Ανέφερε ακόμα ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε γρήγορα και απετράπη η επέκταση της σε γειτονικά κτίρια. Προληπτικά κλήθηκε ασθενοφόρο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας αλλά δεν χρειάστηκε τελικά να μεταφέρει κανένα από τους ενοίκους στο Νοσοκομείο για περίθαλψη.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο δωμάτιο μετρητών της ΑΗΚ, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ύψος των ζημιών δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί.

Πηγή: sigmalive.com


σχετικα αρθρα