current views are: 2

21 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση19:15

Σε 450 ευρώ αυξάνει η κυβέρνηση Ραχόι τη βοήθεια σε οικογενειάρχες μακροχρόνια άνεργους

Η ισπανική κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει από 400 σε 450 ευρώ το βοήθημα που χορηγείται σε όσους ανέργους έχουν ξεπεράσει το διετές δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας και έχουν υπό την μέριμνά τους τουλάχιστον δύο μέλη της οικογένειάς τους.

Δημοσίευση 19:15’
αρθρο-newpost

Η ισπανική κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει από 400 σε 450 ευρώ το βοήθημα που χορηγείται σε όσους ανέργους έχουν ξεπεράσει το διετές δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας και έχουν υπό την μέριμνά τους τουλάχιστον δύο μέλη της οικογένειάς τους.

Η ισπανική κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει από 400 σε 450 ευρώ το βοήθημα που χορηγείται σε όσους ανέργους έχουν ξεπεράσει το διετές δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας και έχουν υπό την μέριμνά τους τουλάχιστον δύο μέλη της οικογένειάς τους. Το εν λόγω μέτρο αναμένεται να μετριάσει ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη.

Το μέτρο αυτό θα εγκριθεί την ερχόμενη Παρασκευή από το υπουργικό συμβούλιο, ημέρα στην οποία καλείται να εγκρίνει και τα μέτρα για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία ανέλυσε με τους υπουργούς Εργασίας Φάτιμα Μπάνιεθ και Εθνικής Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο, τη μεταρρύθμιση του σχεδίου αυτού, το οποίο θα φέρει την ονομασία Prepara (σ.σ. λογοπαίγνιο με τις λέξεις ‘προετοιμασία’ και ‘ανεργία’ [paro]), το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 16 Αυγούστου, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι ανέμενε την προτεραία της εκπνοής της ισχύος του μέτρου, στις 15 Αυγούστου, για να ανακοινώσει την παράταση της χορήγησης της βοήθειας των 400 ευρώ στους ανέργους, μέτρο που είχε θεσπίσει η προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Όσοι άνεργοι «έχουν υπό τη φροντίδα τους δύο μέλη της οικογένειας τους, επιπλέον τον σύζυγό, ή τον σύντροφό τους» θα λαμβάνουν τα 450 ευρώ, τόνισε το υπουργείο.

Με το πρόγραμμα αυτό, η ισπανική κυβέρνηση ευελπιστεί να επιτύχει έναν τριπλό στόχο: να βελτιώσει την προστασία όσων το έχουν ανάγκη, να ενισχύσει την επανεκπαίδευση των ανέργων και να αυξήσει τη συνεργασία με τις αυτόνομες κοινότητες, καθιστώντας το Pepara «την ύστατη πύλη της εισόδου στην αγορά εργασίας», όπως τόνισε η Μπάνιεθ.

Πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα