Περισσότεροι από 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν στις σφοδρότερες συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες τη νύχτα στην Τρίπολη, ανάμεσα σε σουνίτες Λιβανέζους που τάσσονται στο πλευρό των Σύρων αντικαθεστωτικών και αλεβίτες, μουσουλμανική αίρεση στην οποία ανήκει ο Μπασάρ Αλ Άσαντ.   Τα επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του καθεστώτος στη Συρία ξέσπασαν στην περιοχή ανάμεσα στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ Τάμπανεχ και την αλαουιτική Τζέμπελ Μόχσεν και χαρακτηρίστηκαν από τα σοβαρότερα μετά τον εμφύλιο πόλεμο στο Λίβανο.  

Ο θρησκευτικός χαρακτήρας που προσέλαβαν οι ταραχές αντανακλά, τα όσα συμβαίνουν στη συριακή σύγκρουση, καθώς σουνίτες αντάρτες έχουν στραφεί εναντίον της μειονότητας των αλαουιτών στην οποία ανήκει ο Σύρος πρόεδρος.  

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, κάλεσε το στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας να «κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσει αυτή η παράλογη μάχη», ενώ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι «θορυβημένος» από τον κίνδυνο να συρθεί ο Λίβανος μέσα στη σύγκρουση στη Συρία.  

Την ανησυχία τους εξέφρασαν επίσης η διπλωματία των ΗΠΑ και της Γαλλίας, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τονίζει ότι «είναι πολύ ανήσυχο για τα επεισόδια βίας» στο βόρειο Λίβανο και «την αλυσιδωτή αντίδραση που ξεκίνησε από τη Συρία» και το Κε ντ' Ορσέ να σημειώνει επίσης την ανησυχία του για τις συγκρούσεις στο έδαφος του Λιβάνου και να προειδοποιεί εναντίον της εισαγωγής της συριακής σύγκρουσης στο έδαφος της χώρας.