Δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν κρατούμενοι ανακαλύφθηκαν στον κήπο του προαυλίου χώρου των φυλακών του Σαιν-Μαρτέν-ντε-Ρε, στη δυτική Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το συνδικάτο των φυλάκων. Περίπου 15 δενδρύλλια ύψους 80 εκατοστών ανακαλύφθηκαν «κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του Σαββατοκύριακου στα κηπάρια που επιτρέπεται διακριτικά να καλλιεργούν οι βαρυποινίτες», τόνισε ο τοπικός εκπρόσωπος του συνδικάτου FO φυλάκων Κριστόφ Μπολιέ.

Τα κηπάρια αυτά, στα οποία παραδοσιακά επιτρέπεται να καλλιεργούν οι κρατούμενοι λαχανικά και άνθη, βρίσκονται κατά μήκος των τοίχων της φυλακής, «σε σημείο όπου προαυλίζονται μαζί όλοι οι κρατούμενοι», εξηγεί ο Μπολιέ.

Μετά την απρόσμενη ανακάλυψη, το συνδικάτο κατήγγειλε την «χαλαρότητα της διοίκησης των φυλακών» και ζήτησε συχνότερους ελέγχους για τον εντοπισμό μη επιτρεπομένων αντικειμένων και ουσιών μέσα στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον Μπολιέ, οι φύλακες δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως την παρουσία των παρανόμων δενδρυλλίων λόγω της πλημμελούς εκπαίδευσής τους γύρω από τις ναρκωτικές ουσίες.