Κατηγορίες σε βάρος του 31 ετών Αντον Καλούρι, ο οποίος σε ηλεκτρονικό του μήνυμα απειλούσε να σκοτώσει τον πρόεδρο Ομπάμα, απήγγειλε η αμερικανική δικαιοσύνη. Βάσει του κατηγορητηρίου, μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη ακόμα και 25 ετών.

Ο Καλούρι που είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό κατηγορείται ότι απείλησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι επιτέθηκε σε έναν από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που πήγαν στο διαμέρισμά του, σε προάστιο του Σιάτλ, για να τον συλλάβουν.

«Θα σκοτώσω τον πρόεδρο!!! Ελάτε να με πιάσετε...», έγραφε το ηλεκτρονικό μήνυμα του προς το FBI. «Εχετε επτά ημέρες...πηγαίνετέ με στο Αλκατράζ τώρα!», συμπλήρωνε στο μήνυμά του, αναφερόμενος στην κλειστή πλέον φυλακή στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Ο Καλούρι ήταν οπλισμένος όταν συνελήφθη από τους πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

«Τα πρόσφατα γεγονότα μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να λαμβάνουμε στα σοβαρά τις απειλές θανάτου ή άσκησης βίας», σημείωσε από την πλευρά της η Τζένι Ντέρκαμ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: naftemporiki.gr