Ένας συνήγορος του Τζούλιαν Ασάνζ υποσχέθηκε σήμερα μια «μεγάλη έκπληξη» όσον αφορά τις κατηγορίες για βιασμούς εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Στοκχόλμη.   Ο ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος συνομίλησε επί πολλές ώρες με τον πελάτη του την Κυριακή, έκανε γνωστό πως η υπεράσπιση ζήτησε να μεταβεί στο Λονδίνο ένας σουηδός εισαγγελέας για να πάρει κατάθεση από τον Ασάνζ.  

«Πιστεύω πως αυτό θα είναι μια πολύ καλή επιλογή» για τον πρώην χάκερ, δήλωσε ο δικαστής Γκαρθόν στο περιθώριο ενός συνεδρίου στο Μπρισμπέιν, στην ανατολική Αυστραλία.  

Η υπεράσπιση, πρόσθεσε, έχει στην κατοχή της κρίσιμα στοιχεία γι' αυτές τις κατηγορίες. Τα στοιχεία αυτά θα προκαλέσουν «μεγάλη έκπληξη» όταν θα δημοσιοποιηθούν, σύμφωνα με τον ίδιο.  

«Δεν μπορούμε να τα αποκαλύψουμε τώρα, αλλά έχουμε ζητήσει η (σουηδική) εισαγγελία να πάρει μια κατάθεση από τον κ. Ασάνζ», διευκρίνισε ο Γκαρθόν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Σίδνεϊ Μόρνινγκ Χέραλντ».