Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έκαναν γυμνοί μπάνιο στη θάλασσα της Γαλιλαίας στη διάρκεια ενός από τα ταξίδια που έχουν οργανωθεί τα τελευταία χρόνια από την Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων, ένα ισχυρό λόμπι της Ουάσινγκτον, με στόχο να ενισχυθεί η υποστήριξη αμερικανών βουλευτών προς το Ισραήλ.   Επί οκτώ ημέρες, και με πληρωμένα όλα τα έξοδα, Ρεπουμπλικανοί βουλευτές επισκέφθηκαν ιερούς τόπους του Ισραήλ, συζήτησαν για την εξωτερική πολιτική με υψηλόβαθμους αξιωματούχους και έφαγαν σε διάσημα εστιατόρια, όπως το Decks.  
Το εστιατόριο αυτό είναι πλέον γνωστό και για έναν ακόμη λόγο.

Όπως έγραψε την περασμένη Κυριακή ο ιστότοπος Politico, μια ομάδα βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και οι συγγενείς τους που έφαγαν εκεί τον Αύγουστο του 2011 στο πλαίσιο ενός τέτοιου ταξιδιού, στη συνέχεια μέθυσαν και πήγαν για μπάνιο στη Θάλασσα της Γαλιλαίας. Τουλάχιστον ένας από αυτούς, ο βουλευτής Κέβιν Γιόντερ, κολύμπησε γυμνός.  

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το FBI φέρεται να ερευνά την υπόθεση. Ένας άλλος βουλευτής, ο Τομ Ριντ, δήλωσε ότι ήταν παρών κι αυτός στο επίμαχο μπάνιο, αλλά φορούσε μαγιό, και χαρακτήρισε την όλη υπόθεση διογκωμένη.  

Ανεξάρτητα πάντως από τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, ο θόρυβος που προκάλεσε αυτή η αποκάλυψη έφερε και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα της χρηματοδότησης ταξιδιών από ιδιωτικές οργανώσεις.