Μειώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνι σε δύο πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ, τη Φλόριντα και το Ουισκόνσιν, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Ο απερχόμενος πρόεδρος έχει ωστόσο προβάδισμα έξι μονάδων έναντι του αντιπάλου του στο Οχάιο, στις βόρειες ΗΠΑ, το οποίο θεωρείται επίσης πολύ σημαντική πολιτεία. Εκεί ο Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του 44%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουινιπίακ, του CBS News και των New York Times.

Ωστόσο στη Φλόριντα, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι θα πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη, ο απερχόμενος Δημοκρατικός πρόεδρος προηγείται μόνον κατά τρεις μονάδες από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του (49%-46%), δηλαδή η διαφορά τους δεν ξεπερνάει το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης.

Στο Ουισκόνσιν, την πολιτεία του υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων, Πολ Ράιαν, το προβάδισμα του Ομπάμα έναντι του Ρόμνι περιορίζεται στις δύο μονάδες (49%-47%) και έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς νωρίτερα αυτόν το μήνα ο απερχόμενος πρόεδρος ξεπερνούσε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του κατά έξι μονάδες.

Πηγή: naftemporiki.gr